http://www.sklisen.cz/sahaweb/index.php

24. září 2014

Afterdark Fair 2014 (minireport) - Tezaura, TBC, Butterfly Kiss - Brno Fléda, 20.9.2014

Afterdark Fair je celkem zajímavá akce, která nabízí kromě hudebních vystoupení také doprovodné akce i několik stánků s módními doplňky. 

Letošního ročníku jsem se mohl zúčastnit jen na cca tři hodiny a tak jsem viděl tři kapely a tři přednášky. Havířovští Butterfly Kiss mě příjemně překvapili a zněli mi docela zajímavě. 

Rakouští TBC zase pompézně, čemuž napomohl i zpěvák a dvě zpěvačky. Pohybovali se od atmosférických hrátek k celkem razantnímu zvuku, podle vlastních slov "between Nightwish and Metallica" ale nebylo to nic, co by mě hlouběji zaujalo. 



Spolupořádající Tezaura mi přijde jako jako jedna z mnoha gotick/rock/metal kapel s klávesama a zpěvačkou. V těchto kapelách se sice každá zpěvačka snaží být originální a svá, a také většinou je, ale přesto mi, poněkud paradoxně, přijdou tyto kapely jen těžko rozlišitelné. A tak byl nejzajímavějším momentem hostující Spars. Bylo to sice klišé "kráska a zvíře" ale jeho nadšení bylo strhující. Vystoupení Tezaury doprovázely tanečnice u tyče a světelná stěna - ta byla i u předchozích účinkujících. Obojí mi však přišlo spíše jako (rozptylující) efekt odvádějící pozornost od toho podstatného, totiž od hudby samotné. 

V doprovodných přednáškách jsme se od Victorian Catharine dozvěděli něco o extrémech a paradoxech viktoriánské éry a od známé Riwy Nerony zase něco o korzetech. Celkem zajímavé přednášky trochu trpí nedostatkem místa, kdy je vidět jen z první řady, což vadilo obzvláště pro Tanec smrti jako ukázku Dark Fusion

I z toho mála bych řekl, že šlo o celkem povedenou akci, pouze mě zklamalo odporný pivo. Byla to typická klubová kejda, přitom mělo jít o Starobrno 11, které jsem pil dva dny předtím přímo v Pivovarské pivnici, kde bylo docela pitelné.