Dalším a mě sympatickým rysem palea je prožívání a užívání si jídla. Prostě se na jídlo plně soustředit a vychutnat si ho. Žádné hltání na chodbě mezi meetingama nebo dokonce před počítačem (při čtení FB) a televizí. Prostě si vše pěkně v klidu vychutnat a užít si to. O to se samozřejmě snažím se ale ne vždy to vyjde.
Třetí týden proběhl velmi podobně jako ten druhý -
takže více ovoce ke svačinkám místo jogurtu a občas omezení při výběru
jídla v jídelně nebo restauraci. Jednou jsem si dal houbové rizoto bez
sýra, podruhé řízek s bramborama místo (smetanového) špenátu s vejcem,
což mi nepřijde jako zdravější varianta. Zrovna tenhle příklad mě
přivedl na myšlenku, že bezmléčné stravování (v restauracích) vede často
k jídlu typu řízek nebo plátek masa, což není chyba palea jako
takového, doma si klidně udělám špenát bez smetany.
Postupně jsem se vrátil k čokoládě, byť hořké, přeci jen s těma dvojčatama je to uklidnění občas potřeba.
Průběžný závěr
Stále
nepozoruji nějaké podstatné změny, takže opakuji závěr z minulého týdne -
možná mám o něco větší hlad (zvlášť když vynechám polévku) a možná se
cítím o něco méně ospalý - ale to může souviset i s čímkoliv jiným. A je
rozhodně zajímavé přemýšlet o jídle i v těch restauracích a jídelnách.
Žádné komentáře:
Okomentovat